Sommige mensen raken gepassioneerd door eten, wijn, fotografie of zo ongeveer alles. Voor mij is het gewoon deze – passie. Er is waarschijnlijk niets meer verkwikkend dan mensen te zien genieten. Zo hartstochtelijk houden mensen van wat je doet. Het maakt je werk zo dankbaar en bevredigend. Ik hou ervan om de schoonheid van motorgeesten in auto's vast te leggen.

Ik heb afgelopen herfst de getalenteerde onbepaalde presentatie bijgewoond aan de Universiteit van Cincinnati. Het was "A Career in Advertising" en werd bijgewoond door ongeveer 60 studenten. Lessen zijn duur, dus het betaalde deel van de presentatie werd verlaagd, maar je zou ongelooflijke mensen missen – de ontwerpers, fabrikanten, artiesten en talenten van de industrie. Ongelooflijke indrukken werden gemaakt tijdens de presentatie. Een jongedame die nog maar weinig werkervaring had, vertelde hoe ze de perfecte baan kreeg "Vanwege de relatie die ik met het personeel heb ontwikkeld". Ik kan me alleen maar voorstellen hoe die jongedame zich voelde om tegen haar achtergrond aan een bachelor te werken. Ga je naar de universiteit en werk je ook op een bachelordiploma?

Kwaliteit van het leven

Waarschijnlijk de grootste invloed op mijn denken is de vergelijking van de kwaliteit van leven in onze moderne wereld met die van 100 jaar geleden. Industrialisatie en massaproductie van allerlei aard hadden over het algemeen de kloof tussen het kennis- en toepassingsproces (technisch) en het creatieve (ontwerper)proces gedicht. Wetenschap en technologie hadden in de 100 jaar daarvoor verschillende functies overgenomen, zodat mensen zelfstandig en zeer succesvol konden zijn en worden.

Bedenk dat in de arbeidsbureaustatistieken (bls.gov) de 20% van de beroepsbevolking opgeleide creatieve arbeidskrachten is, en dat er een enorme uitval is nadat je een bachelor, een graduate school of een middelbare school hebt behaald. Bovendien verdienen basisschoolleraren $ 60.000 per jaar, en college-instructeurs verdienen ongeveer $ 250.000 per jaar (erkennend dat niet al die $ 250.000 in de klas is). Dus waarom gaan niet meer mensen richting meer traditionele vormen van werk?

Een van de belangrijkste redenen waarom de Verenigde Staten nog geen "carrière tenzij ze carrières creëren", zoals schrijvers Mark Twain en William Allen Brown zeggen, is het feit dat ons onderwijssysteem te veel opties biedt binnen te weinig kwalificaties concurrentie mogelijk te maken. Te veel mensen gebruiken sociale netwerken om werk te vinden en volgen ze niet tot het einde. Het is veel gemakkelijker om te solliciteren naar een baan in een deel van het land waar je een passie voor hebt dan simpelweg in een deel van het land te zijn en economisch te proberen te overleven. Theatraal en werkgelegenheidsactie is geen vakgebied waar ik bekend mee ben, hoewel ik probeer die algemene perceptie te veranderen.

Ik heb onlangs een sollicitant geholpen met haar cv, toen ze me ervan probeerde te overtuigen dat zij de bieder was voor een hulprekening van $ 300.000. Ze vertelde me dat ze de vacature had geaccepteerd omdat de deadline bijna was (ik had naar de tijdlijn van de vacature moeten kijken – het was nog 2 weken!) en vroeg me waarom ze de klus niet de volgende dag kon laten beginnen dag. Ik vroeg haar waarom ze de volgende dag niet met de baan begon, aangezien ik haar al mijn tijd en moeite had gegeven, EERST?!? Zei me dat ze zo dik was. Welnee. Ik besloot de wet opnieuw vast te leggen: "deurkozijn". Ik herinnerde haar eraan dat de wet altijd belangrijker is dan haar opleiding in het hoger onderwijs, want wat ze deed was beslissen welke baan ze binnen de federale regering zou nemen, en niet of ze de baan zou krijgen of niet.

Ik merkte ook in het transcript van haar sollicitatiegesprek dat ze haar federale opdracht goed had genageld, en ik dacht – misschien niet, omdat ze niet had uitgelegd waarom de baan haar hogere opleiding waard was. Ik verliet haar sollicitatiegesprek wat makkelijker. Het was heel goed mogelijk haar eigen schuld voor het aannemen van de baan, en niet de federale regering. Opnieuw had ik het gevoel dat ik met haar moest praten, precies in tegenstelling tot wat ik zojuist had gezien.

Gelukkig had ik diezelfde dag nog een kans om met een andere kandidaat voor dezelfde baan te spreken. Hij was echter een beetje moeilijker dan de eerste in die federale opgraving, en ik genoot van mijn gesprek met hem meer dan de eerste met de kandidaat van de federale regering de vorige avond. Hij had ook een studiebeurscheque bij me, wat me een boost gaf in mijn zelfvertrouwen. Hij vertelde me ook dat hij ook een vacature online had gezien waarop hij had besloten niet te solliciteren, maar om de positie van GovernmentWest Point in New Jersey in de gaten te houden. Ja dat weet ik; Ik begon deze man echt leuk te vinden!

Uiteindelijk was ik in staat om mijn droommeisje, een federale advocaat te worden, in het nauw te drijven en haar ervan te overtuigen een baan bij mij in de federale regering te aanvaarden.